روحانی در برنامه‌های تبلیغاتی خود چه گفت

حجت‌الاسلام حسن روحانی در فرصت تبلیغاتی خود در رسانه‌ ملی برنامه‌های خود را در حوزه‌های فرهنگ، اقتصاد، ورزش و سیاست داخلی و خارجی، برای مردم تشریح کرد. این نوشتار نگاهی است به سخنان رییس‌جمهور برگزیده ملت در دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری.

به گزارش فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهور منتخب و نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی از تاریخ 2 خرداد تا 22 خرداد 1392 و در فرصت قانونی تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری از رسانه ملی، دو ساعت برنامه رادیویی، پنج ساعت برنامه تلویزیونی و پخش مستند و یک ساعت و 30 دقیقه  زمان صحبت در مناظره‌های فرهنگی،اقتصادی و سیاست داخلی و خارجی را داشت و در این برنامه‌ها،سیاست خود را در حوزه‌های اقتصادی،فرهنگ،ورزشی و سیاست داخلی و خارجی تشریح کرد.

این نوشتار گزیده ای از سخنان و برنامه های حجت الاسلام روحانی در برنامه های مختلف تلویزیونی و رادیویی است:

* ایران حساس‌ترین کشور منطقه است(چهارشنبه 8 خرداد ماه)

حجت‌الاسلام حسن روحانی رییس جمهور منتخب ملت در اولین حضور تبلیغاتی خود در برنامه «با دوربین» شبکه اول سیما مردم کشور را مخاطب سخنان خود قرار داد و گفت: ملت بزرگوار ایران! کسی که اکنون در محضر شماست حسن روحانی متولد 1327 در سرخه از استان سمنان از یک خانواده مذهبی و انقلابی است.

وی اضافه کرد: از 11 سالگی از طرف پدر موظف شدم که با کار در دوره تابستان مخارج تحصیلم را تأمین کنم و این اقدام را با کشاورزی و قالیبافی انجام می‌دادم.

روحانی با بیان اینکه آن زمان این اقدامات کمی برای من سخت بود، تصریح کرد: اما خیلی زود فهمیدم که روی پای خود ایستادن چقدر لذت‌بخش است.

وی با بیان اینکه مادرم همیشه صبور و مهربان و فداکار و مانند همه مادران بود، خاطرنشان کرد: آن روزی که برادرم در زندان، من فراری و پدرم تحت تعقیب بود او به تنهایی خانه و فرزندان را با صبوری اداره کرد.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه تحصیلات حوزوی‌ام در مدت 10 سال طول کشید یادآور شد: از اساتید بزرگی همچون آیت‌الله سلطانی، آیت‌الله فاضل لنکرانی، شهید دکتر بهشتی، شهید مطهری بهره‌های فراوان بردم و در درس خارج از اساتید به نامی چون آیت‌الله محقق داماد، آیت‌الله گلپایگانی و آیت‌الله حائری یزدی بهره بردم.

روحانی با بیان اینکه درس دانشگاهی‌ام حقوق بود یادآور شد: لیسانس را در دانشگاه تهران، فوق‌ و دکتری را در خارج از کشور خواندم؛ حقوق و خواندن آن برای من پیام مهمی داشت، نه از این دیدگاه که بسیاری از سیاستمداران بزرگ دنیا درس حقوق خوانده‌اند، بلکه از این دیدگاه که درس حقوق به من آموخت چگونه باید از حقوق مردم و منافع ملی دفاع کرد.

وی اضافه کرد: این درس حقوق بود که به من آموخت فرق قطعنامه شورای حکام با شورای امنیت با یک کاغذ معمولی چیست که این را فردی که حقوق نخوانده است شاید تفاوت‌ها را به خوبی لمس نکند.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه در نهضت اسلامی از سال 41 راهبری امام و یارانش را به جان خریدم تصریح کرد: در آن زمان همواره به عنوان سرباز امام ایستادم؛ سخنرانی‌ها، منبرهای پرشور و انقلابی، بازداشت‌ها، تحت تعقیب قرار گرفتن‌ها و ممنوع‌الملاقات شدن‌ها چقدر زیبا بود.

روحانی تأکید کرد: می‌فهمیدم که مسیر دستیابی به استقلال کشور، مبارزه با استبداد، دستیابی به آزادگی و همچنین استقرار احکام اسلام در این سرزمین است.

وی در ادامه افزود: همیشه نماینده مردم بودم و هستم. مشروعیتی که از رأی مردم به دست می‌آید چقدر سرفرازی دارد، 20 سال با رأی مردم در مرکز قانونگذاری رئیس کمیسیون دفاع و سیاست خارجی بودم و بعد از آن هم در دوره نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری و حالا هم نماینده مردم تهران در خبرگان هستم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: نمایندگی امام و رهبری هم برای من افتخار داشت. هر وقت خواستم امام را ملاقات کنم همان هفته یا هفته بعد به حضور ایشان رفتم و در طول رهبری مقام معظم ولایت هم همیشه نماینده ایشان در مهمترین نمایندگی، یعنی شورای عالی امنیت ملی بوده‌ام.

وی افزود: خوب می‌دانم نزدیکی، آشنایی و ارادت 45 ساله با رهبر انقلاب از سال 47 تا امروز، سرمایه بزرگی است و این روابط می‌تواند به کسی که قرار است اداره کشور را بر عهده بگیرد و با معضلات مقابله کند، تا چه حدی کمک می‌کند.

روحانی در ادامه خاطرنشان کرد: در دفاع مقدس از طرف مردم و رهبری مسئولیت سنگینی بر عهده داشتم، گرچه افتخار 8 سال دفاع مقدس از آن شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان و خانواده آنهاست، اما من هم به عنوان سرباز انقلاب و دفاع مقدس به مسئولیت‌پذیری ستاد خاتم‌الانبیاء که فرمانروایی جنگ بر عهده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود افتخار می‌کنم. در ادامه فرماندهی پدافند هوایی با حکم آیت‌الله خامنه‌ای و ریاست ستاد پشتیبانی بر عهده من گذاشته شد.

وی افزود: در ستاد پدافند هوایی، درس‌ها آموختم. یکی از این درسها این بود که در یک بخش پیچیده چطور با متخصصین کار کنم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با گرامی‌داشتن یاد شهدای متخصص 8 سال دفاع مقدس، گفت: یاد شهید بابایی، شهید ستاری و سایر شهدا گرامی باد که بار نیروی متخصص جنگ را به دوش کشیدند و همکاری آنها بود که ما را در عملیات والفجر 8 به اوج موفقیت رساند.

در این عملیات موفق شدیم 73 فروند هواپیمای عراقی را زمین‌گیر کنیم و این کار ما، دنیا را به تعجب وا داشت.

وی افزود: درس دیگری که در این راه آموختم این بود که فضای اجتماعی همواره نیاز به حراست، مراقبت و مواظبت دارد و آنگاه که تخصص و ابزار فراهم شود دشمن فراری و ملت در کنار رفاه و امنیت به آزادی خواهد رسید.

روحانی ادامه داد: بعد از 8 سال دوران افتخارآمیز دفاع مقدس، در کنار هاشمی رفسنجانی در شورای عالی امنیت ملی موفق به بازپس گیری سرزمین‌های اشغال شده، آزادی اسرا و همچنین محکومیت عراق در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان متجاوز شدیم.

وی افزود: بعد از آن، صدام به دلیل تجاوز به کویت محکوم شد و اعلام موضع‌گیری بی‌طرفی فعال ایران که موجب حراست از منافع ملی شد، همگان را به تحسین موضع‌گیری ایران وا داشت.

روحانی خاطرنشان کرد: در دوران هشت ساله دوم حضور در شورای عالی امنیت ملی در دوران ریاست جمهوری خاتمی نیز، اقدامات مهمی انجام شد که از جمله آن می توان به امضای تفاهم‌نامه امنیتی با عربستان و رابطه گرم با این همسایه و موضع‌گیری عاقلانه در مقابل واقعه یازدهم سپتامبر که اتفاق مهم و حساسی در دنیا بود،اشاره کرد و من افتخار دارم که در این اقدامات سهم بسزایی در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها داشته‌ام.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، با اشاره به موضع‌گیری ایران در پرونده هسته‌ای سال 82 ، گفت: داستان توطئه آمریکا در پرونده هسته‌ای سال 82 بعد از اشغال عراق و بغداد به وجود آمد که می‌خواست کشور را در مسیر تحریم و جنگ قرار دهد و در این مقطع با اقدامات به جا توطئه آمریکا و اسرائیل به شکست منجر شد، چنانچه مقام معظم رهبری در سخنرانی 18 آبان‌ماه سال 82 شکست توطئه آمریکا و اسرائیل را در رابطه با این موضوع به صورت رسمی اعلام کرد و پایان این دوره را حاصل مدیریت پخته و عاقلانه دانست.

وی افزود: ما توانستیم کشور را از مرز تحریم دور کنیم و صلح‌آمیز بودن غنی‌سازی اروانیوم را بعد از یک سال به اثبات رساندیم.

روحانی همچنین خاطرنشان کرد: حضور من در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تجربیات زیادی را در تصمیم‌گیری مسائل مهم کشور به من آموخت به گونه‌ای که امروز ره‌توشه سنگینی برای اداره کشور دارم و به آن افتخار می‌کنم.

وی افزود: ملت ایرانِ امروز، گرچه با مشکلات اقتصادی و سیاست خارجی مواجه است، گرچه رشد اقتصادی در سال گذشته به جای رشد 8درصدی، منفی شد، گرچه سرمایه‌گذاری از 7.10 به 1.2 درصد رسید، گرچه بیکاری از 11 به 12.2 درصد افزایش یافت ، گرچه تورم به 30.5 درصد ارتقاء یافت ، گرچه بداخلاقی‌ها در جامعه اوج گرفت و در نهایت شکاف در جامعه 40درصد بیشتر شد اما با قدرت می‌گوییم ما در ایران با عظمتِ بزرگی زندگی می‌کنیم که دارای منابع فیزیکی، مادی و طبیعی بسیار و نیروی انسانی ارزشمند و فعال است.

حسن روحانی در ادامه برنامه زنده خود در شبکه اول سیما با اشاره به اینکه ایران کشوری گسترده و دارای منابع غنی است، گفت : این منابع شامل منابع غنی فیزیکی و مادی و منابع ارزشمند انسانی است که فعال نیز هست، ایران کشوری است که در حساس‌ترین نقطه جهان واقع است، کشوری که دارای ژئوپلوتیک و ژئو استراتژیک ویژه خود در منطقه است .

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ایران دومین منبع گاز و نفت جهان است ولی چرا مردم ما باید در مشکلات معیشتی باشند؟ مشکل کجاست؟ مشکل از مدیریت و تصمیم‌گیری‌های فردی و عدم مشورت آغاز می‌شود. مگر یک نفر یا یک جمع کوچک قادرند کشور ایران را در شرایط توطئه جهانی اداره کنند؟ ما نیاز به همگان و بهترین‌ها داریم، ما نیاز به مشورت دانشگاهیان و بهترین کارشناسان داریم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مگر می‌توان نرخ بهره‌ را با یک جلسه یک رقمی کرد؟ مگر اقتصاد دستوری هم در دنیای امروز معنا و مفهومی دارد؟ مگر می‌توان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که نرخ دلار باید به 700 تومان برسد.

روحانی گفت: ما شاهد هستیم که دلار بعد از چندماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا می‌کند، مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بی‌ثباتی‌ها است. چقدر ما در این 7-8 سال گذشته شاهد تغییر پیاپی مدیران بودیم؟

وی افزود: مدیر مهمترین وزارتخانه ما، یعنی وزارت نفت 4 بار عوض شد، مهمترین وزارتخانه سیاسی یعنی وزارت کشور 4 بار وزیرش تغییر کرد، بانک مرکزی 3 بار مسئولش تغییر کرد، البته از دستگاه‌هایی نمی‌گویم که مسئولانش 5 - 6 بار عوض شدند، ای کاش این تغییر تنها در مدیران بود اما در سیاستها نیز ما شاهد تغییرات پیاپی بودیم.

روحانی ادامه داد: از آبان 91 تا آذر 91 در مدت 1 ماه 37 بخشنامه مختلف در مسائل ارزی صادر شد، در طول 5 ماه 60 بخشنامه درباره مسائل پولی و ارزی صادر شد. این بی‌ثباتی چگونه به مردم اطمینان خواهد داد؟ مردم مدیریت کارآمد و ثبات را می‌خواهند. مردم قدرت آینده و آینده‌نگری را می‌خواهند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در کنار این قانون گریزی‌ها، عدم ابلاغ مصوبات مجلس شورای اسلامی که در بسیاری از موارد رئیس مجلس مجبور به ابلاغ آن شد، نیز وجود داشت، در حالیکه اساس کشور باید بر اساس قانون و ادامه آن دارای شفافیت باشد و این می‌تواند اعتماد لازم را در یک جامعه بوجود آورد.

روحانی در ادامه تصریح کرد: بداخلاقی‌ها، اضافه‌کردن شکافها و فاصله‌ها ، کنار گذاشتن تمام جناح‌ها به جز یک قبیله سیاسی ، منزوی کردن کارشناسان، همه از موارد اشتباهات بوده است، آیا در شرایط حساسی که قرار داریم بدون استفاده از همگان قادریم از این مشکلات عبور کنیم؟

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در دولت تدبیر و امید، همواره از متخصصان استفاده خواهد شد، شورای پول و اعتبار به قدرت خود بر می‌گردد، سازمان برنامه و بودجه دوباره احیاء می‌شود، بانک مرکزی به استقلال خود می‌رسد، شورای اقتصاد که اخیراً بعد از 5 سال جلسه‌ای را تشکیل داده است به قدرت خود باز خواهد گشت.

روحانی در ادامه تصریح کرد: اداره کشور باید علمی باشد، باید حکمرانی شایسته باشد و از نخبگان استفاده شود، باید با شفافیت با مردم حرف زد، باید آمارها دقیق باشد تا ما بتوانیم از پیچ تاریخی به خوبی عبور کنیم و بتوانیم حماسه‌ی سیاسی و اقتصادی را بیافرینیم.

وی افزود: اگر امروز مشکلات اقتصادی، گرانی و بیکاری داریم، اگر فساد و ضربه بر اخلاق مشاهده می‌شود، اگر امروز روابط ما با جهان با مشکلات فراوان توام است بخاطر این است یک دولت کارآمد و مدیریت درست در کارها صورت نگرفته است. هیچ کشوری بدون ارتباط فعال و سازنده با جهان توسعه نخواهد یافت و با انزوا، رشد و پیشرفت امکان‌ناپذیر است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: جدایی از جهان و کشیدن دیوار به دور کشور، امکان ناپذیر است. ما باید با یک تعامل سازنده بتوانیم کشور را از مشکلات کنونی نجات دهیم، کشور را می‌توان از بیکاری و گرانی نجات داد.

روحانی در ادامه تصریح کرد: ما 3 میلیون و 200 هزار بیکار داریم و اگر تنها 10 میلیون توریسم وارد کشور شود بیش از 13 میلیارد دلار درآمد ارزی و 4 میلیون اشتغال درست می‌شود، یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی می‌توانیم بیکاری را حل کنیم، بیکاری که امروز تنها مشکل اقتصادی نیست بلکه مشکل اجتماعی نیز هست و معضلات فراوانی به همراه دارد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مشکل بیکاری سبب شده است از هر 5 ازدواج یکی به طلاق منجر شود، با رونق اقتصادی و ریشه‌کن کردن بیکاری جلوگیری از این کار امکان‌پذیر است، کارخانه‌های کشور بین 20 تا 40 درصد در حال فعالیت هستند، ما باید همه مراکز تولیدی را به فعالیت کامل 100 درصدی برسانیم و این کار امکان‌پذیر است.

روحانی ادامه داد: در برنامه من علاوه بر برنامه‌های میان مدت برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست‌خارجی و امور فرهنگی، برنامه کوتاه مدت یک ماهه و 100 روزه وجود دارد. ما می‌توانیم در یک زمان کوتاه تحول اقتصادی در کشور بوجود آوریم و در آن تحول اقتصادی با ایجاد یک دوره تنفس به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی مشکل دارند این معضلات را حل کنیم.

وی افزود: ما با یک تفاهم بین بانک مرکزی و بانک‌های کارگشا قادر هستیم آن همه اجناسی که در گمرکات ما انبار شده به بازار برگردانیم و همه اینها در یک برنامه کوتاه مدت امکان‌پذیر است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما می‌توانیم در سیاست خارجی، روابط خود را با دنیا به صورت مناسبی در بیاوریم، روابط خارجی آرزو نیست که کسی دنبال آن باشد ، روابط خارجی ، شناخت جهان و دیدن واقعیت‌هاست، ترسیم برنامه است ، هزینه و فایده کردن است، قدم به قدم پا را جلو گذاشتن است.

روحانی گفت: ایران حساس‌ترین کشور منطقه است، با میلیون‌ها دل مسلمانی که به موفقیت این کشور چشم‌دوخته‌اند مقداری تدبیر و برنامه لازم است تا ما بتوانیم حتی معضلات اقتصادی که در سایه تحریم بوجود آمده است، قدم به قدم حل کنیم و این کار امکان‌پذیر است.

وی افزود: ما باید اقتصاد کشور را از شرایط فعلی نجات دهیم، ما باید اخلاق را در جامعه احیا کنیم، فرهنگ چیزی نیست که آن را بتوان به مردم اعلام کرد بخصوص در مسائل فرهنگی باید با مردم تعامل کرد.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: گرچه امروز در کشور ما بی‌اخلاقی زیاد است اما توانمندی ملت و لیاقت مدیران ما می‌تواند این برنامه را به یک حل و فصل نهایی برساند، باید نخبگان، دانشگاهیان را به هم متصل سازیم، باید از مشورت بخش خصوصی برای حل و فصل مسائل اقتصادی استفاده کنیم، همه کار با تدبیر امکان‌پذیر است و این تدبیر، ما را به ساحل امید خواهد رساند، دولت تدبیر و امید می‌تواند مشکلات کشور را با اراده ، حمایت و سرمایه مردم، حل و فصل کند.

*احترام را به پاسپورت ایرانی باز می گردانیم(شبکه خبری جام جم پنجشنبه 9 خردادماه)

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری طی سخنانی در برنامه‌ انتخاب ایرانی و در شبکه‌ یک جام جم، خاطرنشان کرد: نباید تصور کرد که در دنیای امروز دوست و دشمنی دائمی وجود دارد این اشتباه است، دوستی و دشمنی را منافع و احترام متقابل می‌سازد.

وی گفت: اگر در تئوری توهم رفتیم و گفتیم که جهان علیه ما متحد است و ما راهی جز تقابل همه‌جانبه و مقابله نداریم روابط ما بر اساس روابط خوبی نخواهد بود، در دنیای امروز هیچ کشوری نمی‌تواند دور خود حصار بکشد. هیچ کشوری در انزوا به توسعه نمی‌رسد و در جهان امروز بدون ارتباط با جهان زندگی خوب امکان‌پذیر نیست، نباید بگذاریم توطئه‌ دشمن برای انزوای ایران عملی شود.

وی تاکید کرد: باید روابط خود را با دنیا تصحیح کنیم، البته اولویت در این زمینه با کشورهای همسایه است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: نوع رابطه ما با برخی کشورها به دلیل نوع تخاصم ما با آمریکاست، روابط امروز ما با آمریکا در حد تخاصم است، باید تلاش کنیم این حد را با برنامه‌ریزی و تدبیر پایین آوریم و حداقل روابط را از تخاصم به تنش برسانیم. در شرایط کنونی نمی‌توانیم بگوییم با آمریکا می‌خواهیم تنش‌زدایی کنیم زیرا امروز بحث تهدید و تخاصم است. در 8 یا 10 سال پیش می‌شد اما امروز در مرحله دیگری قرار گرفته‌ایم. امروز با برخی از کشورهایی که پیش از این به دنبال اعتمادسازی با آن‌ها بودیم باید تنش‌زدایی کنیم و با آن‌ها که خواهان تنش‌زدایی بودیم باید به دنبال رفع تهدید باشیم. شرایط متفاوت شده، اما باید بدانیم می‌توان با دشمن هم تعامل داشت، تا نگذاریم دشمنی‌هایش تاثیرگذار شود. هنر، در شعار نیست، شعار آسان است، هنر در این است که نگذاریم دشمن در توطئه‌ای که علیه ما دارد موفق شود.

وی گفت: کشور ایران در سال‌های اخیر با معضلات و مشکلات اقتصادی و حتی اجتماعی مواجه شده، که این مساله شامل حال ایرانیان چه داخل و چه خارج از کشور شده است.

وی در پاسخ به پرسش یکی از ایرانیان خارج از کشور درباره‌ علت کاندیداتوری‌اش در انتخابات با اشاره به سوابق تحصیلی و اجرایی اش گفت: فکر می‌کنم تجربه‌ها و دانش عملی‌ام این توان را در من ایجاد کرده که در خدمت مردم و کشور برای اداره‌ بخش اجرایی باشم. البته اداره‌ کشور به معنای استفاده درست از همه‌ کارشناسان و ایجاد هماهنگی و اجماع ملی است. سابقه افراد گویای عملکردشان و تضمین اجرایی شدن برنامه‌های‌شان است.

روحانی همچنین درباره‌ برنامه‌هایش در زمینه‌ اقتصادی نیز گفت: کشور ما در این‌باره مشکل‌های عمده‌ای مانند تورم و برخی موانع در صادرات را دارد. اساس برنامه‌ اقتصادی من، بر دو محور تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه ثروت است، مهمترین اقدام برای افزایش ثروت ملی بهبود فضای کسب و کار و رونق در تولید است. وقتی عرضه بالاتر از تقاضا است می‌تواند تعادل قیمتی ایجاد و تورم را مهار کند. البته تورم عوامل مختلفی دارد.

وی با بیان این‌که «رشد نقدینگی در سال‌های اخیر 7 برابر شده است» گفت: قیمت کالا در طول 8 سال گذشته 300 درصد افزایش یافته و باید نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم. باید با رانت‌خواری و فساد مبارزه کردو تسهیلات لازم را در اختیار تولیدکنندگان قرار داد.

وی با بیان این‌که «5 میلیون نفر دارای بیمه خدمات درمانی هستند» گفت: باید بتوانیم این بیمه را توسعه دهیم و همگانی کنیم تا تمام مردم ایران زیر پوشش این بیمه قرار گیرند.

یکی دیگر از ایرانیان خارج از کشور درباره‌ برنامه‌های دولت احتمالی روحانی برای رفع تحریم‌ها پرسید که وی پاسخ داد: بخشی از تحریم‌ها که مربوط به آمریکاست از دیرباز بوده و ما با آن مقابله کرده‌ایم، اما در سال‌های اخیر دو مشکل پیش آمده، بخشی مربوط به تحریم در شورای امنیت سازمان ملل است که این بی‌سابقه بوده زیرا تحریم‌های گذشته تحریم سازمان مللی نبوده، مشکل دیگر این است که ما همواره تلاش می‌کردیم فاصله‌ای میان اتحادیه‌ اروپا و آمریکا باشد و در پرونده‌ هسته‌ای هم این فاصله را ایجاد کرده بودیم. این مساله وابسته به هنر دیپلماسی و دولتمردان و مسوولان است که نگذارند اجماع علیه یک کشور ایجاد شود، به دلیل ایجاد این اجماع مشکل کنونی برای ایران ایجاد شده است ما باید از راهی که دشمن استفاده کرد استفاده کنیم و برگردیم و باید با تلاش و فعالیت و مذاکره‌ جدی بتوانیم کاری کنیم که این اجماع را بشکنیم، این کار یک شبه امکان‌پذیر نیست اما به دلیل تجربه‌ فراوانی که دارم می‌دانم شدنی است.

وی توضیح داد: این کار با یک مذاکره‌ جدی امکان‌پذیر است، مذاکره به معنای اعلام مواضع نیست، بلکه به این معناست که موضوعی مورد بررسی قرار گیرد و دو طرف وارد بحث شوند. در مذاکره باید پل زده شود تا به نقطه مشترک برسیم. موضوع تحریم در میان‌مدت قابل حل است نه در کوتاه‌مدت.

وی با بیان این‌که «دولت من دولت تدبیر و امید است» ادامه داد: فردی که رییس‌جمهور خواهد شد سلایق و شعارهایش این علامت را به داخل یا خارج از کشور می‌دهد که عقلانیت ، منطق و اعتدال را دنبال می‌کند یا افراطی‌گری و تندروی، کلید این کار در اختیار مردمی است که 24 خرداد پای صندوق‌ها خواهند رفت.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که چه برنامه‌ای برای بالابردن ارزش پاسپورت ایرانی دارید؟ گفت: ارزش پاسپورت ایرانی علامت نوع رابطه ما با دنیاست که در آن اعتماد ، احترام و منافع متقابل باعث گرمی روابط می‌شود. اما اگر برنامه‌ دشمن برای ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی به نتیجه رسیده باشد، که دشمن تاکنون در گام‌هایی هم به نتیجه رسیده است، این احترام و اعتماد کاسته می‌شود، هر مقدار بتواند ایران هراسی و اسلام هراسی را در سطح جهان جا بیاندازد مشکلات بیشتر می‌شود.

یکی از ایرانیان درباره مشکلات حمل و نقل پول بانکی برای ایرانیان خارج از کشور سوال کرد که روحانی پاسخ داد: ایشان خبر ندارند که حتی ایرانیان داخل کشور هم که می‌خواهند در زمینه تجارت، مسافرت و مسائل دانشجویی با خارج ارتباط داشته باشند هم مشکل بانکی دارند. این مشکل یکی از تبعات تحریم است، برنامه‌ دولت تدبیر و امید تعامل سازنده با جهان است و نه تقابل. در آن انزوا مفهومی نخواهد داشت و با همه‌ کشورهایی که احترام و منافع متقابل مد نظرشان است با اولین علامت‌های اعتماد گفت‌وگو و مذاکره می‌کنیم.

وی درباره‌ مواضع دولت احتمالی‌اش در خصوص موضوع هسته‌ای ایران نیز گفت: اصل فن‌آوری هسته‌ی جزء برنامه‌ توسعه‌ای کشور ماست و در چارچوب مقررات بین‌المللی بوده و ادامه پیدا کرده است. تنها بخشی که کشور را مقداری دچار مشکل کرد موضوع مربوط به غنی‌سازی است که اول آمریکا آن را مطرح و سپس آژانس آن را دنبال کرد. ما ادعاها درباره‌ این موضوع را دروغ نمی‌دانیم زیرا تمام فعالیت‌های‌مان زیر نظر آژانس و بر اساس مقررات بین‌المللی است. ادامه‌ این فعالیت‌ها جزء ضرورت‌های برنامه‌ توسعه‌ای است اما باید با مذاکرات جدی بتوانیم مشکلات را حل و فصل کنیم. ما برای ساخت و تولید سوخت نیروگاه تلاش می‌کنیم ، کشور این برنامه را ادامه خواهد داد اما در کنار آن حتما برنامه‌ اعتمادسازی را دنبال می‌کنیم.

وی درباره‌ دیدگاهش درباره توسعه سیاسی و آزادی بیان نیز گفت: توسعه اقتصادی بدون توسعه سیاسی امکان‌پذیر نیست، نقد می‌تواند موجب تصحیح خطاهای دولت شود، نقد حق مردم است و از لحاظ دینی یک وظیفه محسوب می‌شود. دولت تدبیر و امید از نقد استقبال می‌کند.

روحانی با بیان این‌که در دوره‌ مسوولیتش در پرونده‌ هسته‌ای ایران نقدهایی فراتر از نقد سازنده و گاه تخریبی علیه وی شده که بعد هم برخی از بداخلاق‌ها و بداخلاقان آن را ادامه داده‌اند، گفت: هیچ‌گاه شکایتی نکرده و در مواقع ضروری تنها به دادن پاسخ اکتفا کردم.

وی اظهار کرد: باید توجه داشت که مشارکت مردم فقط برای فصل انتخابات و صندوق آرا نیست، باید در همه‌ برنامه‌های اقتصادی و از جمله انتخاب وزیران نیز از صاحب نظران بخش‌ها استفاده کرد.

وی درباره‌ تلاشش برای رفع مشکلات ایرانیان خارج از کشور نیز گفت: زمانی که دبیر شورای امنیت ملی بودم برای تردد سه ماه در سال برای افرادی که خدمت سربازی را نگذرانده‌اند تلاش کردم؛ زیرا باید روابط ایرانیان با فرهنگ و مردم‌شان حفظ شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای ایرانیانی که حتی مشکل حقوقی و قضایی دارند نیز با هماهنگی قوه قضاییه اقدامی انجام می‌دهیم تا آ‌نها بتوانند برای کوتاه‌مدت وارد ایران شوند و برگردند. رابطه ایرانیان با داخل کشور نباید قطع شود، و تلاش می‌کنیم بازگشت این افراد را تضمین کنیم. باید ایرانیان احساس کنند که همه‌ آن‌ها سفیران ما در سراسر جهان هستند.

وی بر ضرورت تقویت دولت الکترونیک برای انجام کارهای ایرانیان در سراسر جهان بدون نیاز به مراجعه حضوری تاکید کرد و گفت: باید زمینه‌ جذب سرمایه‌ خارجی را فراهم کنیم که این سرمایه‌ برای توسعه کشور ضروری است. اگر در این مسیر مشکلاتی بود حتما لوایح لازم را به مجلس ارائه می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در زمینه‌ حقوقی نیز اگر مشکلی برای یک ایرانی ولو با تفکر متفاوت پیش آمد باید با همه‌ ابزارهای حقوقی و سیاسی به حمایت او بپا خیزیم.

یکی از دانشجویان ایرانی خارج از کشور در زمینه‌ مشکلات ارزی دانشجویان پرسید که روحانی پاسخ داد: برنامه دولت تدبیر و امید آن است که آن‌ها که در دوره‌ کارشناسی هستند و مشکلی دارند بتوانند به داخل برگردند، ادامه تحصیل‌شان در دانشگاه‌های داخل کشور باشد زیرا ظرفیت کافی برای جذب آن‌ها وجود دارد، اما آن‌هایی که در دوره‌ کارشناسی ارشد و دکترا هستند برای به اتمام رسیدن این تسهیلات‌شان مشکل ارزی‌شان حل و فصل خواهد شد؛ زیرا جذب آن‌ها به داخل کشور بسیار مهم است، برنامه‌ای داریم که تمام متخصصین ایرانی در کشور استفاده شوند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: تنگ‌نظری‌هایی که امروز در رابطه با دانشجویان و اساتید وجود دارد را قبول ندارم. فرصت‌های مطالعاتی، حضور در سمینارها، سفرها و رفت و آمد دانشجویان بسیار کم شده، گذشت آن دنیایی که ما فکر کنیم اگر دو نفر با هم تماس گرفتند همه مسائل از بین خواهد رفت. جهان امروز جهان اطلاعات است، باید به مردم خودمان اعتماد کنیم. آن‌ها که قصد خیانت دارند تعدادشان بسیار بسیار اندک است. حساب آن‌ها جداست اما قاطبه‌ ملت ایران عاشق منافع ایران هستند، باید زمینه رفت و آمد اساتید و دانشجویان و حضور و جذب آن‌ها را فراهم کنیم. البته عزیزان ما در خارج از کشور می‌دانند که حتی فارغ‌التحصیلان داخل کشور هم قالبا شغل مناسبی در اختیارشان قرار نمی‌گیرد. ما برای اشتغال ، برنامه‌ جدی خواهیم داشت و جدی‌ترین برنامه‌ اقتصادی‌ام در ماه‌های اول حل معضل اشتغال است؛ بخصوص برای تحصیلکردگان دانشگاه‌ها.

وی درباره‌ تصحیح نظام اداری نیز گفت: دولت باید کوچک شود و در کنار آن مقررات نیز اصلاح گردد. دولت باید به سمت الکترونیک شدن پیش رود. این اقدامات فوری است در زمینه فساد نیز به غیر از سازمان‌های نظارتی، دو کار مهم گردش صحیح اطلاعات و شفاف بودن اطلاعات باید انجام شود. با گردش اطلاعات و شفاف بودن آن و آزادی رسانه‌ها و مطبوعات بسیاری از فسادها جلوگیری می‌شود.

وی گفت: به هموطنان عزیزم در سراسر جهان اعلام می‌کنم که در دولت تدبیر و امید برای زبان فارسی تلاش ویژه می‌کنم ، گسترش این زبان برای نسل سوم و چهارم ایرانیان در خارج از کشور ضروری است و به هموطنم قول خواهم داد، بزرگان و افتخارات ایران و میراث فرهنگیمان را که از سوی بخشی از همسایگان و غیر همسایگان در حال تصاحب شدن است را با قاطعیت بر می‌گردانم؛ زیرا جزء فرهنگ و تاریخ ما هستند قول می‌دهم احترام را به پاسپورت ایرانی برگردانم.

*روحانی در مناظره اقتصادی: عدالتی بین آمارهای واقعی و عملکردهای دولت وجود ندارد(جمعه 10 خرداد ماه)

حسن روحانی در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که نگاه، برنامه و شاخص دولت شما برای گسترش و اندازه‌گیری عدالت اقتصادی چیست، گفت: عدالت اقتصادی به این معناست که هر چیزی در جایگاه خودش قرار بگیرد که اولین مسئله، مسئله تولید است که باید تولید را در جایگاه خود قرار دهیم.

رئیس مرکز استراتژیک تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه امروز به جای اینکه به تولید داخل کمک شود به مسیر واردات روی آورده‌ایم، خاطرنشان کرد: روی آوردن به مسیر واردات بزرگترین بی‌عدالتی است. یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم، تولید داخل را افزایش دهیم و بر مقدار واردات بکاهیم.

وی گفت که شعارهای سیاسی ما با عملکردهای اقتصادی سازگار نیست. چرا که در شعار سیاسی، شعار مقاومت می‌دهیم، اما در مقام عمل شعار اقتصاد مقاومتی برقرار نیست.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما باید در شرایطی که باید سیاست اقتصادی ما با سیاست سیاسی ما کاملا منطبق باشد برنامه‌ریزی صورت دهیم و در یک مسیر قرار بگیریم. در حالی که امروز در دو مسیر کاملا جدا حرکت می‌کنیم. به گونه‌ای که در بخش اقتصاد و واردات با دست دراز کردن به سوی بیرون تقاضای نیاز می‌کنیم اما در سیاست اعلام می‌کنیم که بی‌نیاز هستیم.

روحانی بیکاری را شاخصی در جهت بی‌عدالتی قلمداد کرد و گفت: حتی شاخص‌هایی که برای دالت معروف هستند مانند پول ضریب جینی ما امروز شاهدیم که آخرین اعلامی که بانک مرکزی کرده این است که بعد از اجرای یارانه‌ها دو دهک بالا و دو دهک پایین تا حدودی سود برده‌‌اند اما شش دهک وسط در فشار بیشتر قرار دارد.

وی ادامه داد: در شرایطی هستیم که کارخانه کفش ملی که روزی جزو افتخارات ما بود الان تبدیل به انبار ماشین سایپا شده و صنایع پارت الکتریک که روزی افتخار این منطقه بود، الان لانه کبوترها است که این نشان از این است که عدالتی بین نیازهای واقعی و عملکردهای دولت وجود ندارد.

سعید جلیلی در واکنش به اظهارات حسن روحانی گفت: باید عدالت اصل باشد و حتی مقدمه‌ای بر پیشرفت.

وی با بیان اینکه اگر بتوانند عدالت را اجرا کرده و ظرفیت‌ همه مردم را آزاد کنیم شرایط برای بروز استعدادها فراهم خواهد شد.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه عدالت باید به طور ساختاری شکل بگیرد نه به صورت حرکت‌های مقطعی، عدالت را یکی از بحث‌های مهم اقتصاد دانست و افزود: در بخش تخصیص منابع نیز عدالت باید مورد توجه باشد.

وی افزود: عدالت در توزیع منابع پولی و ارزی باید به صورت ساختاری شکل بگیرد.

جلیلی با بیان اینکه باید سعی شود سیاست‌گذاری‌ها مطابق عدالت باشد تا تولید در کشور شکل گیرد، گفت: عدالت ساختاری به تولید و رونق آن در کشور کمک می‌کند.

سید محمد غرضی در پاسخ به حسن روحانی تاکید کرد: اولین بخش عدالت آن است که دولت دست خود را از جیب مردم در بیاورد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه وقتی دولتی ارز موجود کشور را از 7 تومان به 3500 تومان می‌رساند در واقع در حال خالی کردن جیب فقرا است، تصریح کرد: عدالت در این است که اول دست کسی که در جیب فقرا است قطع شود.

وی خاطرنشان کرد: دولت متورم بیش از درآمدش هزینه می‌کند و با این کار فقرا را فقیرتر و اغنیا را غنی‌تر می‌کند.

غرضی با اشاره به ثابت بودن نرخ دلار در کشورهایی همچون ژاپن و چین ادامه داد: ما باید از دیگران درس بگیریم و اول باید قیمت پول ملی را تثبیت کنیم و سپس به سراغ کارهای دیگر برویم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: کسانی که می‌خواهند کشور را اداره کنند باید با مردم متعهد شوند که در زمان ترک دولت بگویند قیمت دلار چقدر است.

علی‌‌اکبر ولایتی در پاسخ به روحانی گفت: معنای لغوی عدالت همان بود که گفته شد اما در عمل عدالت عبارت از این است که امکانات موجود در کشور به طور یکسان در اختیار مردم قرار گیرد، اعم از امکانات تحصیلی، مالی، شغلی، مسکن.

وی با تاکید بر اینکه ما شهروند درجه یک، دو و سه نداریم تصریح کرد: هر ایرانی در داخل یا خارج از کشور، ایرانی است و باید به طور یکسان از امکانات موجود در این کشور استفاده کند؛ این معنای عملی عدالت است.

ولایتی ادامه داد: عدالت به تنهایی بدون پیشرفت به معنای تقسیم عادلانه فقر است، بنابراین عدالت و پیشرفت باید توام با هم باشند و اگر چنین شد ما می‌توانیم هم عدالت را داشته باشیم و هم پیش رویم، اگر پیشرفت بدون عدالت هم باشد، فاصله طبقاتی زیاد می‌شود و این خلاف ارزش‌های اسلامی و ایرانی است.

محمدرضا عارف در پاسخ به سخنان حسن روحانی گفت: برای تحقق گسترش عدالت اقتصادی که بخشی از شعارهای انقلاب اسلامی است باید تولید ثروت کرده و رشد اقتصادی داشته باشیم.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم یادآور شد: در برنامه سوم رشد اقتصادی 6 درصد را داتیم و شرایط را برای کاهش فاصله دهک اول و دوم فراهم کرده بودیم؛ به نظر می‌رسد در حال حاضر به رشد بالاتری نیاز داریم.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : برنامه‌های تبلیغاتی روحانی, ,